Loading...
 Start Page

Είμαι Ασθενής με Δικαιώματα

file  "Είμαι ασθενής με δικαιώματα"

Ψηφιακή Ημερίδα

Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021
16:00 - 18:00
Στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού Solidarity Days η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία – ΦΡΟΝΤΙΖΩ διοργάνωσαν την ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα». Αρωγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία Data Consultants & η εταιρία Synedra, υποστηρικτής της ημερίδας η εταιρία UNI-PHARMA και χορηγός επικοινωνίας η Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στόχος της ψηφιακής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι φροντιστές στους ασθενείς καθώς και για τη συνηγορία ως βασικό μέσο για το σύστημα υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, κυρίως εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Στη 2η Ενότητα παρουσιάστηκε το Έργο  «e-ΤΑΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ»  και εταίρο Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας-FFN GR. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Η ψηφιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 08 Μαρτίου στις 16:00-18:00 και μεταδόθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.solidaritydays.gr & τη σελίδα μας στο facebook.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εκδήλωση αποτέλεσε η προβολή του βίντεο με τίτλο: «Καθρεφτίζω τα δικαιώματα μου» στο οποίο θα αποτυπώθηκαν μηνύματα τοπικών ΜΚΟ και Φορέων σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών.
Πρόγραμμα

Πρόγραμμα


16.00-17.15
Ενότητα 1η: "Είμαι ασθενής με δικαιώματα"

Συντονίστρια:
Μαρία Ζαφειροπούλου
, Δρ. Νομικός, Γεροντολόγος, Διευθύντρια Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής  Data Consultants, τ.Αν. Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Χαιρετισμοί:
Χαράλαμπος Μπονάνος
, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Γιάννης Καρβέλης
, Διοικητής 6ης Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
, Κοινωνικός Λειτουργός-Γενικός Διευθυντής σωματείο "Φροντίζω"

Βίβιαν Τασοπούλου
, Υπεύθυνη δράσης "Είμαι ασθενής με δικαιώματα", Solidarity Days

Ομιλητές:
Ζωή Γραμματόγλου
, Πρόεδρος Κ.Ε.Φ.Ι. - "Ανάγκη, Δικαίωμα, Υποχρέωση - Δικαίωμα μου, δικαίωμα στη διεκδίκηση"

Παναγιώτης Αλεξόπουλος,
Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - "Σύγχρονη Kοινωνία και Τρίτη Ηλικία"

Γεώργιος Καπετανάκης,
Γραμματέας Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσμπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) - "Καρκίνος : Νέες προοπτικές στην Ευρώπη των ανισοτήτων"

Αθανάσιος Σιμωτάς
, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Εξειδ. Δίκαιο Υγείας - Ιατρική Ηθική, MSc. Δημόσια Υγεία, Προληπτική & Κοινωνική Ιατρική, PhD. Research on Medical Ethics - "Ειδικά θέματα ασθενών"


17.15-18.00
 Ενότητα 2η: "e-ΤΑΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους"

Συντονίστρια:
Μαρία Ζαφειροπούλου
, Δρ. Νομικός, Γεροντολόγος, Διευθύντρια Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής  Data Consultants, τ.Αν. Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Ομιλητές:
Κανέλλα Κοντονή, Κοινωνική Λειτουργός , Υπεύθυνη Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"- "Ανάγκη, Δικαίωμα, Υποχρέωση - Τα δικαιώματα των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας"

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός - Γενικός Διευθυντής σωματείο "Φροντίζω" - Παρουσίαση έργου "e-ΤΑΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους"

Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Ψυχολόγος, Συντονίστρια έργου e-ΤΑΛΩΣ - "Οι ανάγκες των φροντιστών ατόμων με άνοια"

Κατερίνα Αθανασοπούλου, Εκπαιδευτικός, Συντονίστρια έργου e-ΤΑΛΩΣ - "Οι ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας με ιστορικό κατάγματος ή/και πτώσεων"Διοργάνωση:

pde_center_gr     


Αρωγός δράσης:

  


Φορέας Υλοποίησης:

Εταίρος: 
Υποστηρικτής Ημερίδας:
Χορηγός Επικοινωνίας:


 Καλέστε μας

2610 312530

Διεύθυνση

Μαιζώνος 206, Πάτρα, 26222

Γράψτε μας

info@solidaritydays.gr

    

Login / Sitemap

© Copyright 2020 - 2022 Solidaritydays - Ημέρες αλληλεγγύης